Talent4Service roept de Dag van de Zij-instromer in het leven

Dag van de Zij-instromer

De door het kabinet aangescherpte milieudoelen worden onder andere niet gehaald omdat er te weinig technici zijn om installaties neer te zetten. Dat concludeert het Planbureau voor de Leefomgeving. Dit tekort kan deels worden opgelost door de inzet van zij-instromers. En om deze mogelijkheid onder de aandacht te brengen, roept Talent4Service 29 september uit tot de Dag van de Zij-instromer.   

De klimaatplannen van het kabinet zijn ambitieus; 49% minder CO2-uitstoot in 2030 ten opzichte van 1990 en 95% minder CO2-uitstoot in 2050 ten opzichte van 1990. Voor deze energietransitie zijn er tienduizenden extra mensen nodig die bijvoorbeeld laadpalen installeren, kantoorgebouwen verduurzamen en windmolenparken aanleggen. Maar tegelijkertijd is het personeelsaanbod veel te krap. Volgens het UWV stonden er eind vorig jaar ongeveer 46.000 vacatures voor technisch personeel open.  

De gevolgen van het overschot aan vacatures in de technische sector  

Om de klimaatdoelstellingen te behalen zijn er 45 verschillende technische beroepen vereist. Ook los hiervan zijn technici nodig. Van loodgieters, timmerlieden en elektriciens tot aan monteurs en werkvoorbereiders. Overal in de technische sector is er een tekort. Dat heeft niet alleen invloed op de sector zelf, maar ook op de landelijke economie. Als het personeelstekort niet wordt aangepakt, moet het kabinet – bijvoorbeeld wat betreft de klimaatdoelen- bezuinigen op nog meer zaken waar de burger direct mee in aanraking komt.  

Dag van de Zij-instromer: zij vormen een structurele oplossing voor het personeelstekort 

Volgens 36 procent van de werkgevers is het belangrijkste gevolg van het personeelstekort: een toename van de werkdruk, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook de arbeidskosten nemen toe. Het aannemen van extra personeel is in de huidige markt op zijn zachtst gezegd een uitdaging… Wij denken dat kansen buiten de gebaande paden liggen en zetten in op de potentie van zij-instromers. En om dit onder de aandacht te brengen roept Talent4Service 29 september uit tot Dag van de Zij-instromer! 

De inzet van een zij-instromer? Dit zijn de voordelen! 

De twijfel die veel ondernemingen bij zij-instromers uiten, is het gebrek aan scholing. Zij-instromers zijn echter vaak erg gemotiveerd om aan de slag te gaan en hebben meestal al voorkennis. Dit komt omdat ze op voorhand al veel interesse hadden in het vakgebied. De wil om te leren is er!  

Ook nemen zij-instromers levens- en werkervaring mee naar een nieuwe sector, wat voor frisse inzichten kan zorgen. Zij-instromers kunnen al tijdens de omscholing aan het werk en ontwikkelen zich zo tot ervaren technici. Minder complexen werkzaamheden kun je namelijk al snel aan hen overlaten, waardoor ervaren technici weer de ruimte krijgen voor meer ingewikkelde klussen.

Een oplossing voor de invulling van routinematig, technisch werk  

Hoe wij zorgen voor een goede match? Zij-instromers nemen deel in ons wervings-, opleidings- en begeleidingsprogramma. Wij nemen alle facetten uit handen. Hiermee verzekert Talent4Service jouw organisatie van een structurele en kwalitatieve oplossing voor je personeelstekort. En we creëren tegelijkertijd banen met toekomstperspectief voor zij-instromers.  

Wil je meer weten over ons en onze zij-instromers? Neem dan contact op met commercieel directeur Jorien Wesseling via 085 0202 060 of jorien@talent4service.nl. In de tussentijd verwijzen we je ook graag naar onze whitepaper voor verdiepingsmateriaal over het personeelstekort in de techniek en onze visie daarop.    

Deel dit artikel:

LinkedIn
Facebook

Personeelstekort in de techniek oplossen?

Whitepaper personeelstekort