Personeelstekort in de techniek: De druk komt van meerdere kanten

We zien al jaren dat er een tekort is aan technisch personeel. Dit tekort wordt alleen maar groter dankzij de energietransitie waar we middenin zitten. Er zijn tienduizenden extra mensen nodig die bijvoorbeeld laadpalen installeren, kantoorgebouwen verduurzamen en windmolenparken aanleggen...

In deze whitepaper: stop met symptoombestrijding 

Het personeelstekort van nu is een symptoom van onderliggende problematiek waarmee we als sector wat moeten. We zullen de drempels moeten weghalen waarmee werklozen én mensen die van baan naar baan willen bewegen worden belemmerd. Het creëren van circulariteit binnen de arbeidsmarkt is cruciaal. Maar hoe pakken we dat aan?  

In deze whitepaper proberen wij een antwoord te geven op de volgende 3 prangende vragen:  

  • Circulariteit binnen de technische sector, hoe zou dit eruit kunnen zien?
  • Verandering in de mindset van werkgevers is nodig, hoe creëren we een helikopterview?
  • En heb je eenmaal fijne werknemers in dienst, hoe houd je ze dan ook zo lang mogelijk vast? ​
Whitepaper personeelstekort

Blijf niet in dezelfde vijver vissen

Merel Dorst, facilitair manager en verantwoordelijk voor dagelijks onderhoud bij Kind & Co.

“De Huismeesters lossen een gedeelte van ons personeelstekort op. Ook fijn is de goede voorbereiding vanuit Talent4Serive. Er werd gevraagd of ze van tevoren op een locatie mochten kijken en praten met de huidige medewerkers van de technische dienst. ‘Hoe doen jullie bepaalde dingen? ‘Wat is belangrijk en waar moeten we specifiek op letten?’ We voelden toewijding om het echt goed te willen doen.”