Maak kennis met Gas, Warmte en Watermonteur Susanne

Sinds afgelopen december is Susanne Fuhrmann aan het werk bij onze opdrachtgever BAM. Daarnaast is ze in februari gestart met haar BBL-opleiding tot Gas, Warmte en Watermonteur. Maar wie is Susanne en waarom heeft ze gekozen voor deze stap? Wij vroegen het haar!

Hoi Susanne, stel jezelf eens kort voor!

“Ik ben Susanne en ik ben 38 jaar. Oorspronkelijk kom ik uit Duitsland maar ben inmiddels al heel wat jaren in Nederland. Ik ben gelukkig getrouwd met mijn vrouw en samen met onze drie prachtige kinderen wonen we in het zuiden van ons land.”

Vertel eens, wat is jouw achtergrond?

“Heel typisch maar ik heb dus totaal geen technische achtergrond. Wel heb ik altijd al in het mannenwereldje gezeten. Vroeger wilde ik graag vrachtwagenchauffeur worden maar als vrouw was het destijds lastig een bedrijf te vinden waar je een opleiding kon volgen. Naast verschillende baantjes in de Retail ben ik tien jaar taxichauffeuse geweest. Ik reed vooral de nachtdiensten en kan je vertellen, daar maak je gekke dingen mee!

Je hebt de keuze gemaakt voor de techniek, waarom?

“De stap naar de techniek is eigenlijk gekomen door een samenloop van omstandigheden. Ik zat sinds september thuis en wilde graag weer aan het werk maar wist niet zo goed wat. Als er thuis wat geklust moet worden dan doe ik dat, maar echt ervaring had ik nog niet. Via Facebook kwam ik de vacature van Talent4Service tegen, deze sprak me zo aan dat ik gelijk solliciteerde.”

Je bent inmiddels een paar maanden aan het werk, hoe bevalt het?

“Dit werk is op mijn lijf geschreven! Het grove werk, het scheppen, lekker in de buitenlucht zijn en samen met je ploeg op pad zijn is echt top!

Als ik kijk hoe snel alles is gegaan, sta ik er nog steeds van te kijken. Binnen één week ben ik op sollicitatiegesprek geweest bij Talent4Service, bij BAM én wist ik dat ik mocht starten. Dat is nog eens aanpakken!”

Deel dit artikel:

LinkedIn
Facebook

Personeelstekort in de techniek oplossen?

Whitepaper personeelstekort