Iedere dag weer een andere klus

“Ik vind het fijn om iets voor een ander te betekenen,” vertelt Mohamed enthousiast. “Als vakspecialist van Welzorg Woning op Maat doe ik dat door de dagelijkse situatie van mensen te verbeteren. Zoals vandaag. Ik hoog het straatje op zodat de klant gemakkelijk de woning in en uit kan, en morgen staat er het plaatsen van een aangepaste keuken gepland.“

“Mijn werk is heel divers, van buiten een oplaadpunt aanbrengen voor een scootmobiel tot hele renovaties van badkamers en alles wat ertussen zit. Laatst heb ik voor een jongen van zeventien in Rotterdam de garage van zijn ouders omgebouwd tot een leefomgeving, een slaapkamer met badkamer. Hij was zo blij dat hij zich nu weer zelfstandig kan redden. Alles bij elkaar, met leidingen trekken en afvoeren aanbrengen, ben ik er drie weken bezig geweest, dan krijg je ook wel een band met iemand.”

rsz mohamed haouzi   2 1 1 111888212030

Tweede leven

“Dat vind ik ook mooi aan dit werk. Als geen ander weet ik namelijk hoe het is om van het ene op het andere moment beperkt te zijn.” Jarenlang werkte Mohamed als conciërge. “Ik deed alles op school, van straatwerk, laptops en beamers repareren tot loodgieterswerkzaamheden. Ik leefde me helemaal uit.” In de herfst klom hij ook iedere vrijdag op het dak om de bladeren uit de goot te halen.

Helaas ging dit in 2016 mis. “Ik gleed uit en brak mijn rug. Deze is vastgezet, maar ik hield er wel een been met ondragelijke krampen aan over. Mijn werk kon ik niet meer doen en de revalidatiearts zei dat ik ermee moest leren leven. Tijdens de revalidatie merkte ik dat zwemmen mijn lichaam goed deed, dus ook erna ben ik dit blijven doen. En fietsen, fietsen, fietsen. Lopen lukte alleen met een rollator. Het was een moeilijke periode waarbij mijn gezin en ik veel geduld moesten opbrengen.

Gelukkig voelde ik me steeds beter, zelfs zo goed dat ik in 2019 ben gestopt met de medicatie.” Mohamed voelt zich enorm dankbaar voor zijn tweede leven en wil ook weer aan het werk.“Bij Talent4Service solliciteerde ik naar een baan als elektromonteur. Na een gesprek en een test kwam de recruiter met de vacature voor vakspecialist bij Welzorg Woning op Maat. Deze functie heb ik te danken aan mijn mooie jaren op school en mijn breed opgedane kennis en ervaring als conciërge.”
“Ik doe alles, van een straatje ophogen tot een garage ombouwen naar leefomgeving”

Begrip

“Elke dag ga ik met plezier naar mijn werk. Ik vind het prachtig om met mijn bus vol gereedschappen en aanpassingen door heel Nederland te rijden om voor klanten de woning aan te passen. Soms zit er een lange tijd tussen de aanvraag voor de woningaanpassingen en het moment waarop ik kom om deze te plaatsen. Het gebeurt dan ook weleens dat een klant boos is, en dat begrijp ik ook. Gelukkig zijn ze vaak weer blij en tevreden als ik mijn klus geklaard heb.”

Deel dit artikel:

LinkedIn
Facebook

Personeelstekort in de techniek oplossen?

Whitepaper personeelstekort