Talent4Service organiseert voor de 5e keer de Klantcontactcarrièredag

Op dinsdag 17 april 2018 organiseert Talent4Service in samenwerking met Gemeente Eindhoven en UWV Zuidoost-Brabant de vijfde editie van de Klantcontactcarrièredag in het stadhuis van Eindhoven. Op deze dag maken 12 werkgevers uit de klantcontactbranche in de regio Eindhoven kennis met 150 werkzoekenden, schoolverlaters en potentiële baanveranderaars.

In de zomer van 2016 vond de eerste succesvolle editie van de Klantcontactcarrièredag plaats in Eindhoven. Sindsdien volgden edities in Nijmegen en Almere. Inmiddels wordt dit loopbaanevenement voor de vijfde keer georganiseerd, waarvan voor de derde keer in Eindhoven. De arbeidsmarkt wordt steeds krapper, en in de klantcontactbranche worden goede medewerkers ook steeds schaarser. Anderzijds is er nog altijd een grote groep werkzoekenden die bijvoorbeeld afkomstig zijn uit een andere branche of momenteel een uitkering ontvangen. De Klantcontactcarrièredag springt hier op in door vraag een aanbod bij elkaar te brengen.

Tijdens de Klantcontactcarrièredag maken werkzoekenden kennis met de klantcontactbranche. Zij horen ervaringen van medewerkers die al werkzaam zijn in klantcontact en kunnen op een banenmarkt in korte ‘speeddates’ kennismaken met werkgevers uit hun regio. Hester Mager, directeur bij Tele’Train en dagvoorzitter tijdens de Klantcontactcarrièredag, vertelt: “Wat kun je verwachten als je bij een contactcenter aan de slag gaat, wat houdt het vak klantenservice-medewerker of callcenteragent in en welke werkzaamheden horen daar bij? Allemaal vragen die tijdens de Klantcontactcarrièredag beantwoord worden. Werkzoekenden hebben vaak een heel ander beeld van het werken in klantcontact dan de realiteit. Op de Klantcontactcarrièredag zie je dat beeld in de loop van de ochtend langzaam bijgesteld worden.”

De Klantcontactcarrièredag vindt plaats in het stadhuis van Eindhoven en bestaat uit twee sessies (met hetzelfde programma) die starten om 09.30 uur en 11.00 uur. Het evenement is vooral bedoeld voor werkzoekenden in de Gemeente Eindhoven, werkzoekenden die ingeschreven staan bij UWV Zuidoost-Brabant, schoolverlaters, onderwijsinstellingen en contactcenterwerkgevers.

Inschrijven voor de Klantcontactcarrièredag kan gratis via www.klantcontactcarrieredag.nl.